Το Habitat, από το 1964, προκαλεί, ως προς τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το χώρο στον οποίου ζούμε και τον μεταμορφώνει, συνδυάζοντας την έμπνευση και την δημιουργία.

Στις 11 Μαΐου 1964, ο Terence Conran, ένας νέος σχεδιαστής επίπλου και εσωτερικών χώρων με όραμα, ανοίγει το πρώτο κατάστημα στο Λονδίνο. Η φιλοδοξία του ήταν να εκμοντερνίσει τη βαριά, σκούρα επίπλωση της παλιάς γενιάς, προτείνοντας ένα design σύγχρονο, σε προσιτές τιμές

Από το ξεκίνημα, το habitat έγινε συνώνυμο του στυλ και έφερε νέες τάσεις ενώ σύντομα απέκτησε φανατικούς διάσημους φίλους όπως η Twiggy, o Peter Sheller κτλ. Το 1964, δημιουργήθηκε ο πρώτος κατάλογος Habitat, ο οποίος γρήγορα καθιερώθηκε ως σημείο αναφοράς για το interior design, δίνοντας στους αναγνώστες προτάσεις και ιδέες διακόσμησης για το σπίτι τους, πολύ πριν αναπτυχθούν τα περιοδικά διακόσμησης τη δεκαετία του ’90.

To Habitat δημιούργησε ένα επαναστατικό concept, προσφέροντας στους «νέους μοντερνιστές», ένα δημοκρατικό ιδανικό του σύγχρονου design σε προσιτές τιμές. Το shopping ως ψυχαγωγία, τα έπιπλα και τα πρωτότυπα αξεσουάρ σπιτιού από όλο τον κόσμο, αναμιγνύονται με την αγάπη για το σπίτι, την χαρά της χρήσης των χρωμάτων, του φαγητού, της τέχνης και όλων των όμορφων πραγμάτων στη ζωή – το Habitat δημιούργησε αυτό που σήμερα λέμε Lifestyle.

Το Habitat ως brand, έχει ανθίσει και εξελιχθεί με συλλογές που αντικατοπτρίζουν την αλλαγή στη μόδα και στο lifestyle των πελατών του. Οπότε, ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του Habitat;

Συμπυκνώνεται σε μερικά βασικά συστατικά. Στο Habitat, η καλή ποιότητα και το design σημαίνουν τα πάντα για εμάς. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε τη δυνατότητα στον καθένα να δημιουργήσει το προσωπικό του ύφος στο σπίτι, προτείνοντας συνεχώς έπιπλα και διακοσμητικά πρωτότυπα, μοντέρνα και πρακτικά. Το πάθος μας για να δημιουργούμε όμορφα, λειτουργικά προϊόντα, μπορεί να μας οδηγήσει έως την άκρη του κόσμου (κυριολεκτούμε!) και το in-house design studio τα επιλέγει, κάνοντάς τα πραγματικότητα.

Τα προϊόντα μας είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από το Habitat, που σημαίνει ότι έχουμε την εποπτεία και τον έλεγχο σε όλους τους τομείς, τεχνικά και δημιουργικά, για να μετατρέψουμε το concept σε πραγματικότητα. Είναι μια ατέρμονη διαδικασία εξέλιξης όπου συνεχώς ερευνούμε νέες και καινοτόμες τεχνικές.

Εμπνεόμαστε από την μοναδική μας κληρονομιά ενώ ταυτόχρονα κρατάμε την μοντέρνα και φρέσκια προοπτική μας. Είμαστε υπερήφανοι να βάζουμε το όνομά μας στα σχέδιά μας και τελικά, αυτό καταλήγει στην δημιουργία μοντέρνων και μοναδικών σειρών προϊόντων.

Ο Terence Conran έπραξε σωστά το 1964 και όπως έχει αποδείξει το Habitat, αν κάτι είναι καλό, θα διαρκέσει και στο πέρασμα του χρόνου.